Снимка pexels.comАмерикански учени заключиха, че предизвикващото стрес напрежение на работното място

...
Снимка pexels.comАмерикански учени заключиха, че предизвикващото стрес напрежение на работното място
Коментари Харесай

Стресиращата работа ускорява стареенето

Снимка pexels.com

Американски учени заключиха, че предизвикващото стрес напрежение на работното място и в образователния развой е обвързвано с ускорено подкъсяване на дължината на теломерите и с клетъчно стареене, заяви уеб сайтът MedicalXpress, представен от Нова тв. 

Изследването на експерти от Мичиганския университет обхванало 250 студенти, които по едно и също време следвали и работели по специалността си, съобщи Българска телеграфна агенция. Била изследвана дължината на теломерите, които пазят ДНК от увреждания при клетъчното разделяне, до началото на образованието и по-късно. 

Теломерите са знаци за клетъчното стареене, защото се подкъсява дължината им в клетките, които са към края на живота си. 

Оказало се, че при под напрежение образователен развой стареенето на ДНК се форсира към 6 пъти. При това негативният резултат зависи от продължителността на занятията. По думите на учените, сходна връзка може да се следи у хора с други специалности, както и в обстановки, при които човек няколко седмици или месеца е подложен на нескончаем стрес. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР